In eenheid met U en met elkaar 

  

Wie zijn wij? 

Wij zijn Dylan en Marieke Kraijenoord. Samen hebben we twee zonen Jesaja en Eli. In oktober 2016 hebben wij elkaar ontmoet tijdens de bidden en vasten conferentie in Alkmaar. God liet door verschillende signalen weten dat we bij elkaar hoorden. Een van de duidelijkste signalen was tijdens een weekend in GODcentre, onze gemeente. God sprak duidelijk tot ons beiden, ieder afzonderlijk, en zei: “Dat gaat jouw partner worden”. Zo duidelijk Gods stem ervaren was iets nieuws voor ons beiden. Uiteindelijk hebben we in januari 2017 de keuze gemaakt om het een kans te geven. Het leuke is dat, toen wij deze stap wilde vieren met een McFlurry, we korting kregen vanwege het feit dat we “zo’n leuk stel waren”. Knipoogje van boven. 

Precies een jaar later gingen we weer naar de bidden en vasten conferentie. De plek waar we elkaar ontmoet hadden. Daar was onder andere het gebed wat de volgende stap in onze relatie zou zijn. God liet vrijwel direct aan Dylan zien dat hij Marieke aan het eind van die week ten huwelijk zou vragen. Zo gezegd, zo gedaan. Terwijl Dylan druk bezig was met de voorbereidingen, kreeg Marieke door dat ze 28 augustus 2018 zou gaan trouwen. Best vreemd, aangezien ze nog niet ten huwelijk was gevraagd. Wist zij veel. 

Datzelfde jaar zijn we op dinsdag 28 augustus getrouwd. Waarom een dinsdag begrepen we nog niet. Totdat een vriend ons liet zien dat God op de derde dag (dinsdag) tot tweemaal toe zei dat het goed was. Wat een zegen. We vertrouwden God in alles wat we ondernamen. Zo wilden we bijvoorbeeld in het bos trouwen, maar stegen de kosten de pan uit. Uiteindelijk kwam iemand op ons pad en na het horen van onze getuigenis bood hij zijn erf gratis en voor niks aan. Een paar weken later kregen we van de muzikanten te horen dat het bedrag door een anonieme gever was betaald. God voorzag werkelijk in alles. Ook het weer lieten we los in Gods handen. De dag voor en na onze trouwdag heeft het gestormd, behalve 28 augustus. 

Op 30 mei 2020 werd ons huwelijk gezegend met onze eerste zoon Jesaja. Al voordat we een relatie kregen, sprak God tot Marieke dat haar kind Jesaja zou gaan heten. Later sprak Hij nog eens en zei: "jouw eerste kind zal Jesaja heten". Ze kreeg hierbij een beeld van een volwassen man die, achteraf, erg veel op Dylan leek. Ook Dylan kreeg een beeld van God waarin hij met een kind op zijn arm zat. God sprak hierbij de volgende woorden: "Dit gaat jouw zoon worden en je zult hem Jesaja James noemen". Op 29 juli 2021 werd ons gezin aangevuld met nog een zegen. Eli Dylan kwam ter wereld. Ook Eli werd als naam op ons hart gelegd. Dit keer na de geboorte. We hadden zelf al een andere naam bedacht, maar God had een beter plan voor hem. 

Als gezin mogen we elke dag dichter tot elkaar groeien. Dat niet alleen. Als familie gaan wij op pad. Elk aan een kant en God in het midden.