In eenheid met U en met elkaar 

 

Waar zijn wij? 

Sinds 14 november 2020 wonen wij in Zuid-Afrika. Na een kort verblijf in George heeft God ons naar een huis in Wildernis geleid.  We hebben een huis mogen kopen in de wijk Kleinkrantz. In onze stille tijd openbaarde God dat we een vuurtje zullen zijn in Kleinkrantz wat op zal laaien tot een opwekking. We zullen onder allerlei soorten mensen komen. Hij heeft ons gerustgesteld dat we veilig zullen zijn, omdat we Hem centraal gaan brengen in het gebied. Dat dit Zijn plan is. 

Deze stap van Nederland naar Zuid-Afrika is niet zomaar geweest. 

Een aantal jaar geleden liet God het begrip Zuid-Afrika steeds vaker terugkomen. Of het nou elke keer was dat iemand voorbij liep met een Zuid-Afrikaans shirt, mensen die ons zagen met Afrikaanse kinderen of iemand van Marktplaats die ineens begon over Zuid-Afrika en dat het bij ons paste, of juist de vele bevestigingen uiteindelijk in gebed. Het maakte ons nieuwsgierig naar het land. Als huwelijksreis reisden we dan ook de hele kustlijn van Zuid-Afrika af. Als God ons iets laat zien, willen wij als reactie ook een stap in geloof zetten.

We gaan even terug naar het moment van ons in het vliegtuig op weg naar Johannesburg. Daar boven in de lucht baden we tot God of Hij ons enthousiast wilde maken voor de plek waar Hij ons wilde hebben. We hadden zoveel hoge verwachtingen van Zuid-Afrika, maar mooi Afrikaans weer was toch iets waar we het meest naar uit hadden gekeken. Maar toen we de Zuid-Afrikaanse buitenlucht ingingen, werden we verwelkomd met regen, regen en nog meer regen. Je raadt het al...heel enthousiast werden we er niet van. Toen besefte we waar we voor gebeden hadden. 

Achteraf zijn we maar enthousiast geworden van 2/12 plekjes: St. Lucia en Wilderness. Thuis hebben we gebeden voor bevestiging. Diezelfde week nog lazen we een stukje van Joyce Meyer die precies ging over de Wildernismentaliteit. Daarna kregen we een e-mail van Bram met een update over zijn bedrijf DagelijkseBroodkruimels. Hij schreef: "Zie, ik ga iets nieuws verrichten, nu ontkiemt het - heb je het nog niet gemerkt? Ik baan een weg door de woestijn, maak rivieren in de wildernis". Een week later zongen we in onze kerk het liedje “Waymaker” en werd de tekst veranderd naar: "You are the way in the wilderness". 

Vanaf 14 november 2020 zijn we als gezin dus te vinden in Zuid-Afrika.